logo Beste Artikel
Beste Artikel Home
Laser ontharen, wat moet je wel en niet doen
Home » Lifestyle  »  Laser ontharen, wat moet je wel en niet doen
Laser ontharen, wat moet je wel en niet doen

Het is voor veel vrouwen en mannen een groot ongemak. Het dagelijks verwijderen van ongewenst haar. Het is een terugkerend ritueel waar je na verloop van tijd steeds meer tegen op gaat zien.

Je kunt het ongewenste haar weghalen door middel van wax, scheren of ontharingscrèmes. Bij de meeste van deze manieren blijft het haar wat langer weg maar moet je na verloop van tijd toch weer aan de slag.

Dat kan je voorkomen door een laser te gebruiken. Laser ontharen is in de meeste gevallen definitief. Daarnaast is het snel, pijnloos en tegenwoordig goed betaalbaar.

Waarom laser ontharen

Zoals we hier boven al schreven is laser ontharen in de meeste gevallen definitief. Dat betekent dat je nooit meer hoeft te scheren, waxen of epileren. Hier moet wel bij opgemerkt worden dat het kan voorkomen dat sommige haartjes terug groeien. Maar zelfs dan zal het veel minder haar zijn dan dat het in eerste instantie was.

Dat komt omdat het haar in de juiste fase gelaserd moet worden. Zo bereik je het optimale resultaat. Daarom zal 95% van het haar 100% zeker niet terug komen. Maar het kan zijn dat de resterende 5% net niet op het juiste moment gelaserd is waardoor het na verloop van tijd toch terug komt.

Laser ontharen

Hoe werkt dat dan?

Een laser vuurt gebundeld licht op het haarzakje van de haren af. Omdat de concentratie van het licht zo hoog is vernietigd de bundel licht het haarzakje. Dat gebeurt omdat het licht wordt opgenomen door het pigment van de haarwortel. Welke vervolgens in kleine deeltjes afbreekt en wordt afgevoerd door het lichaam. Dit proces gebeurt heel precies zodat er geen omliggende huidstructuren worden beschadigd.

Omdat dit proces alleen effectief is in de groeifase van de haren is het belangrijk om meerdere behandelingen te doen. Niet alle haartjes zullen zich in hetzelfde groeistadium bevinden.

Zelf doen of laten doen?

Mocht je nu denken, dat wil ik ook. Kan ik het zelf doen? Het is raadzaam om goed te kijken of het makkelijker is om zelf een laser te kopen of om het te laten doen. Een laser die te koop staat online zal in de praktijk niet zo goed zijn als een laser die door huidtherapeuten gebruikt wordt.

Daarnaast is een huidtherapeut opgeleid om dit werk te doen. Hij of zij weet precies welke haartjes ze wel of niet moet laseren, waarom dat zo is en hoe je de huid het beste kunt behandelen na de laserbehandeling.

Ons advies zou daarom altijd zijn. Laat het door een specialist doen. Je bent in de praktijk iets duurder uit maar weet wel zeker dat je een beter resultaat krijgt en dat je goed begeleid wordt.